Изложба „Таљ није непобедив“

Оно што је код њега специфично јесте то да је он педагог. А ликовна педагогија захтева један посебан облик усавршавања. То је оно што нам је заједничко, као што нам је заједничко искуство цртања.

  У оквиру манифестације „Антићеви дани“, у понедељак, 14. марта у 18 часова у Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада oтворена је изложба слика, цртежа, графика и инсталација Угљеше Цолића под називом „Таљ није непобедив“. Ова изложба представља омаж великом песнику и уметнику Мирославу Антићу.

Изложбу је отворио истакнути српски уметник Драган Раденовић који је изразио велико задовољство што присуствује представљању дела једног младог, успешног и талентованог уметника какав је Угљеша Цолић.

– Угљеша Цолић је 25 пута до вечерас своја дела излагао и представљао јавности. Оно што је код њега специфично јесте то да је он педагог. А ликовна педагогија захтева један посебан облик усавршавања. То је оно што нам је заједничко, као што нам је заједничко искуство цртања. Из тог разлога мени је велико задовољство да њега вечерас представим – рекао је Драган Раденовић