Бесмртно пријатељство два великана – Отворена манифестација „Антићеви дани“

Изложбом Моме Капора отварају се дани Мике Антића, а ова двојица наших великана, који ће живети док је света и века, били су и моји добри другари и отуда част да отворим ову дивну и узбудљиву изложбу.

  Традиционалана манифестација „Антићеви дани“, отворена је изложбом портрета Моме Капора „Момо и пријатељи“, у Ликовном салону Културног центра Новог Сада, у четвртак, 10. марта. Девети по реду „Антићеви дани“ инспирисани су односима Мирослава Антића са другим уметницима. Да су нека пријатељства посебна и бесмртна као и уметност, показује и ова изложба.

 

 Изложбу је отворила позната српска глумица Рада Ђуричин, која је присутнима прочитала један од многих интервјуа са Момом Капором.

– Изложбом Моме Капора отварају се дани Мике Антића, а ова двојица наших великана, који ће живети док је света и века, били су и моји добри другари и отуда част да отворим ову дивну и узбудљиву изложбу – рекла је Рада Ђуричин.

 

  У име Културног центра Новог Сада и Одбора „Антићевих дана“ обратила се Сунчица Марковић.

– Желим да се захвалим нашим цењеним гостима и свима који су дошли. Мислим да је ово најбољи начин да почнемо овогодишњу манифестацију „Антићеви дани“, која је посвећена 30 – годишњици смрти Мирослава Антића.

 

  Драшко Ређеп, председник стручног жирија „Антићевих дана“, причао је о свом познантсву са Момом Капором и о томе како је Момо доживљавао Мику Антића и Нови Сад.

– Момо Капор нам о Мики и Новом Саду говори на начин који је мање познат али открива да су сви мањи градови тајновити, сентиментални и носталгични – рекао је Ређеп.

 

Реч добродошлице имала је и супруга покојног Моме Капора, Љиљана Капор.

– Хвала вам што сте дошли, била сам почаствована када су ме позвали да приредим и отворим ову изложбу, у знак сећања на Мику и Мому.