ИЗЛОЖБА ДЕЧИЈИХ ЛИКОВНИХ РАДОВА

Мика Антић и ја били смо другари и обојица смо били „свашточиње“. Ја сам илустровао многе књиге од Стевана Раичковића па до Црнчевића, Зубца, Трифуновића…Мени је то узгредни дар, јер је слика песма која се гледа, а песма слика која се чује. Све је ово пред нама је поезија и све ово се зову дани Мирослава Мике Антића.

„Плави чуперак“ у машти и слици

 

  Изложба најбољих дечијих радова са ликовног конкурса „Свако има свој плави чуперак“ и додела награда, одржана је на Трибини младих Културног центра Новог Сада, на чијим зидовима су се шарениле дечије интерпретације чувене Антићеве песме. Прву награду добила је Анастасија Мијић (шести разред), другу Јана Становић (други разред), а трећу Анђела Топрек (други разред).

  Изложбу је отворио и клинцима награде уручио песник Моша Одаловић који је и одличан илустратор, чији цртежи красе многе књиге. Одаловић је рекао да се по цртежима види да су сва деца даровита.

– Мика Антић и ја били смо другари и обојица смо били „свашточиње“. Ја сам илустровао многе књиге од Стевана Раичковића па до Црнчевића, Зубца, Трифуновића…Мени је то узгредни дар, јер је слика песма која се гледа, а песма слика која се чује. Све је ово пред нама је поезија и све ово се зову дани Мирослава Мике Антића.