Учесници колоније 2013

НАРЦИС АЛИСПАХИЋ, рођен је 1983. у Зеници, БиХ. Академију уметности у Новом Саду (класа професора Милана Блануше) завршио 2010. године. Излагао самостално у Панчеву, Новом Саду, Београду, Зрењанину…

 

НАРЦИС АЛИСПАХИЋНАРЦИС АЛИСПАХИЋ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

АЛЕКСАНДРА ГРБОВИЋ, рођена је 1987. године у Београду, где и данас живи. Завршила је средњу школу за машинство и уметничке занате “TEHNOART BEOGRAD” у Београду, као јувелир уметничких предмета. Упоредо са похађањем средње школе, усавршава технику цртања, код ликовног уметника Риста Антуновића – графичара. Основне студије на Акедемији уметности у Новом Саду – департман ликовних уметности, одсек графике, у класи Зорана Тодовића завршава 2010 године, након којих, исте године уписује Акдемске дипломске студије код истог професора. Излагала је на више колективних изложби у Новом саду, Београду, Зрењанину…

АЛЕКСАНДРА ГРБОВИЋ АЛЕКСАНДРА ГРБОВИЋ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДРАГАН МИШИЋ, рођен је 1982. Године у Сарајеву. Апсолвент је на ФДУ, одсек ФТВ монтажа. Радио као камерман на филмовима “escape”, “MTV Art Break”, “Vreme za smrt”, “Radni process”. Био је учесник видео пројекта “Divided God”.

ДРАГАН МИШИЋ ДРАГАН МИШИЋ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

БОЈАН НОВАКОВИЋ, рођен је1979. године у Новом Саду.
Дипломирао је на Академији уметности у Новом Саду, одсек сликарство 2002.године, а магистрирао на на истој академији 2005. Где је и запослен као виши стручни сарадник
Излагао на око 30 самосталних изложби у Србији и око 70 колективних изложби
у Србији и региону. Члан је УЛУС-а, СУЛУВ-а и У.А. у Татлину.

БОЈАН НОВАКОВИЋ БОЈАН НОВАКОВИЋ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЈОВАНА ПОПОВИЋ БЕНИШЕК, рођена је 1965. године у Новом Саду. Дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду 1989. године, смер сликарство у класи Душана Тодоровића. Осим сликарства, бави се И графичким дизајном. Завршила је специјалан курс из керамике код проф. Ане Попов. Учествовала је на преко тридесет колективних изложби у земљи И иностранству. Као И на многобројним колонијама. Излагала 25 пута самостално у Новом Саду, Београду, Инђији. Ср. Карловцима, Ко0тору, Тивту, Будимпешти (Мађарска), Морто, Безансону (француска). Члан је СУЛУВ-а и УЛУС-а од 1990. године.

ЈОВАНА ПОПОВИЋ БЕНИШЕК ЈОВАНА ПОПОВИЋ БЕНИШЕК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЕМИЛ СФЕРА је рођен 1969. године у Панчеву. Сликарство је дипломирао на Академији ликовних уметности у Београду у класи професора Марије Драгојловић и Славољуба Чворовића 1994. године. Колективно излаже од 1990. године а од 1994. године је излагао на 52 самосталне изложбе. Добитник је две награде Октобарског салона у Панчеву, као и војвођанског признања за сликарство за 2010. годину „Нађапати Кукац Петер“. Члан је националних и локалних удружења ликовних уметника. Студијски боравио у Паризу 1996. и 2003. године.

ЕМИЛ СФЕРА ЕМИЛ СФЕРА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРЕДРАГ СТАНКОВИЋ, рођен је 1980. године у Новом Саду. Дипломирао 2008. Академији уметности у Београду, на катедри за телевизијску режију “Сава Мрмак, а специјалистичке студије „Реклама и медији“ завршио на Факултету драмских уметности у Београду 2012. године. Од 1993. Радио на разним ТВ станицама као редитељ радио драма, забавних, информативних, музичких и новогодишњих програма (Канал9, РТВ Војводина, РТВ Панонија, ЕXIT) и као редитељ позоришне представе “Ухваћен у мрежу” – КУБ Нови Сад.

ПРЕДРАГ СТАНКОВИЋ ПРЕДРАГ СТАНКОВИЋ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЈАНОШ ТАРКО, рођен 1980. године, у Новом Саду.
Ликовну академију уписао 1999. године, дипломирао 2004. године на одсеку за графику, код професора Милана Станојева. Излагао је у Србији, Хрватској, Мађарској, Мексику и Канади. Бави се сликарством, графиком, вајањем, музиком, перформансом.

ЈАНОШ ТАРКО ЈАНОШ ТАРКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЈЕЛЕНА ТОЛИМИР, рођена је 1984. године у Новом Саду. 
Дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду, 2010. године, смер графика, у класи професора Зорана Тодовића. Мастер академске студије заврсила 2012. године код истог професора. Члан је Удружења ликовних уметника Војводине. Од 2007. године учествовала на више колективних изложби, а самостално 2012. Мастер изложба “Непрестани ход”, Галерија Хол, Петроварадинска тврђава.

ЈЕЛЕНА ТОЛИМИР ЈЕЛЕНА ТОЛИМИР

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗИТА ШУХАЈДА, рођена је 1970. године у Суботици. Дипломирала је1994. а постдипломске студије завршила 1996. године на Факултету ликовних наука у Будимпешти. Члан је СУЛУВ-а од 1999. Самостално је излагала у Суботици, Новом Саду, Будимпешти и Паризу и учествовала на бројним колективним и групним изложбама у земљи и иностранству. Студијски боравак остварила је у Cite Internationale des Art у Паризу 2003. Добитник је награде др Ференц Бодговари за самосталну изложбу у Ликовном сусрету (Суботица) 2004. године. Живи и ради на Палићу.

 ЗИТА ШУХАЈДА ЗИТА ШУХАЈДА